Zupa z kasztanów lekarstwem?

Zupa z kasztanów lekarstwem?

W poprzednim wpisie pisałam Państwu o wartości odżywczej maronów, czyli kasztanów jadalnych, dziś podpowiem kiedy warto je zastosować, aby poprawić swoje samopoczucie i zdrowie.

Po pierwsze – schorzenia i bóle wątroby. W takim przypadku przepisuję moim Pacjentom kurację miodem pszczelim zmieszanym z mąką z kasztanów. Mieszanka przyjmowana codziennie w odpowiednich proporcjach cudownie poprawia trawienie i reguluje poziom transaminaz.

Po drugie dolegliwości żołądkowo- jelitowe. Jeśli przychodzi do poradni Pacjent i skarży się na bóle brzucha, a na dodatek w wywiadzie dowiaduję się , że wykryto u niego zakażenie bakterią Helicobacter, rozwiązanie może być tylko jedno! Codziennie rozpoczynamy dzień od smacznej i pożywnej zupy gotowanej na bazie płatków orkiszu leczniczego z dodatkiem mąki kasztanowej lub rozgniecionych, ugotowanych kasztanów oraz odrobiny sproszkowanej lukrecji i korzenia paproci. Podobną kurację możemy zastosować także u Pacjenta z zapaleniem lub wrzodami żołądka.

No Comments

Post a Comment